svētdiena, 2013. gada 14. aprīlis

Audzējam riepu jeb.. garšīgie melleņu mafini

Skapī noputējusī mafinu panna jau gana ilgi bija mani ''uzlūkojusi'', jo sapratu -  laiks iesvētīt! Šiverēju tīmeklī pēc iedvesmojošām receptēm un vairākas reizes uzdūros melleņu mafinu receptei Džeka Hansena gaumē :) Viena un tā pati recepte dažādos blogos. Tātad, jābūt garšīgiem!
Tāpēc nebūšu oriģināla - ielikšu to, ko citi.. bet ir vērts tādus cept!

Vajadzēs: 125g sviests, glāze cukura (200g), 275g miltu, 1,5 tējk. vaniļas cukura (pulverītis), 1,5 tējk. cepamais pulveris, 2 lielas vai 3 neliela izmēra vistu olas, svaigas vai saldētas mellenes (vai citas ogas, vai šokolāde... vieta fantāzijai), 1dl saldais krējums (40%)

Sviestam jābūt mīkstam, istabas temperatūrā (lai putojot nesaiet ''ziedos''). Sviestu saputo ar cukuru, tad pievieno olas, puto tālāk. Es lietoju sviestu, kam jau pievienota sāls.

Miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri sajauc labi kārtīgi.
Saputotajai sviesta-cukura-olu masai iesijā (caur sietiņu, lai tiek skābeklītis) 1/3 miltu maisījuma, uzmanīgi samaisa. Maisa līdz milti ir iejaukti sviestā, pārāk ilgi nedrīkst to darīt, lai mafini nesanāktu saplakuši, tad pievieno 1/3 no paredzētā saldā krējuma... iemaisa. Un nu turpina.. vidējā miltu trešdaļa jāiesijā, tad atkal krējums. Visbeidzot rituālu atkārto.. un sanāk ļoti garšīga masa, no kuras var izcept 12 mafinus (ja nesaēdās jēlo mīklu).

Ieslēdz cepeškrāsni, šoreiz jāliek režīms, kur karsējas augša un apakša (nē - karstā gaisa režīmam), pasākums cepsies 200 grādu temperatūrā.

Mafinu formiņā saliek mazos papīra groziņus, ar tējkaroti ieķipinu mīklu tajos. Es pildu gandrīz līdz malām, jo mani nemulsina, ka mafins uzpūtīsies un ies pāri groziņa malai. Tad saberu uz katra mellenes (daudzums - kā sirds kāro), man sanāca tējkarote uz katru. Ar tējkarotes otru galu iespiežu mellenes mīklā. Receptē bija rakstīs, ka tas jādara ar pirkstu, bet tas nav praktiski no roku mazgāšanas viedokļa :)

Topošos mafinus liek cepties 15 - 20 min.

Pēc norādītā laika var priecāties un jūsmot, cik lieliski viņi garšo! :)
Lieki piebilst, ka tagad cepu tos katru 3. dienu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru