Ziemas labumu gatavošana man vienmēr ir bijusi uz ''Jūs''. Ar apbrīnu raugos uz cilvēkiem, kam marinēšana, konservēšana u.c. līdzīgas darbības ir ikgadēja un pašsaprotama ķēķa aktivitāte. Šosezon nolēmu ''pārkāpt pāri'' savai nedrošībai un pagatavot ābolu kompotu. Dārza ābolu raža arīdzan motivēja rīkoties..
Ar recepti padalījās talantīga azerbaidžāņu saimniece, tās realizēšana lielus pūliņus neprasīs..
Nepieciešams:
Āboli: ņēmu dārza ābolus - vidēja izmēra, saldskābi
Cukurs: parastais baltais (uz 1l burku - 1 ēd.k.)
Ūdens
Burkas: mājās bija 1l ietilpības burciņas saglabājušās, pirms lietošanas vēlams rūpīgi nomazgāt
Ābolus griež 4 daļās (lielos var arī 6), izgriež serdi, nomizo un ievieto burkā. Kad burciņa pilna, uzber 1 ēdamkaroti cukura un lej līdz malām aukstu ūdeni. Aizskrūvē vāciņu.
Lielākā katlā ielej ūdeni, tajā satilpina ābolu burciņas. Katlu ar burkām liek uz plīts un vāra. Kad ūdens sāk burbuļot, ļauj vēl vārīties 5 min un tad plīti izslēdz.. Viss! Vairāk neko nedara, burkas no katla ārā neņem, ļauj tām turpat pilnībā atdzist.
Rezultāts iepriecināja garšas kārpiņas. Tā kā man nepatīk pārāk saldas lietas, šis kompots bija tieši laikā - viegli saldens, nešķebina.
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru