ceturtdiena, 2014. gada 23. oktobris

Kartupeļu pankūkas

Līdz šim neesmu satikusi cilvēku, kuram negaršotu kartupeļu pankūkas. Protams, katrās mājas ir sava izpratne par to, kā tiek gatavotas visgardākās. Pankūkām var variēt piedevas, pat rīvēšanas tehnika.

Šovakar nolēmu padalīties ar neparastāku recepti, aizgūtu no Azerbaidžānas dienvidiem.. 

Kā jau kārtīga saimniece, man ir grūti ar proporciju aprakstīšanu, jo gatavošana notiek ''uz aci''. 

Vajadzēs
Kartupeļus (4 milzīgos)
2 olas
Sīpols (neliels)
Kaltētas piparmētras (sauja)
Sāls
Milti (dažas ēdamkarotes)
Sviests
Eļļa

Kartupeļus sarīvē salmiņos un pierīvē klāt sīpolu (arī salmiņos). Sakuļ olas un pievieno kartupeļiem un sīpoliem. Uzber sauju piparmētras (ja black mint vai kāda cita stipro piparmētru šķirne, tad noteikti mazāk vajadzēs pievienot). Sāli pieber pēc gaumes un miltus tik daudz, lai cepšanas procesā pankūkas nejuktu ārā. Ja pirmās pankūkas cepot jūk ārā, nepārdzīvo, bet iemaisi vēl miltus. 

Pankūku sastāvdaļas bez miltiem
Cepu sviestā un eļļā. Sviests garšīgāks, bet eļļas klātbūtne tam neļauj piedegt. Turklāt eļļa sviesta klātbūtnē nesprēgās.. Cep no abām pusēm zeltainas. 

Receptē visneparastākā sastāvdaļa noteikti ir piparmētras. Latviešiem droši vien mētras ārpus dzeramā (tēja, mojito) šķiet dīvaina parādība, bet tās piešķir ēdienam patīkamu atsaidzinošu garšu!

Man, gandrīz slinkai saimniecei, patīk ideja, ka kartupeļiem nevajag nospiest sulu. Tad gaidīt, kamēr no sulas nogulsnēsies ciete utt. Saturēšanas funkciju priekšzīmīgi veic olas un milti!

Nuş olsun!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru