trešdiena, 2014. gada 19. novembris

Kokosriekstu pecumiņi

Nereti, plosoties ķēķī, receptēs tiek bieži izmantoti olu dzeltenumi. Rezultātā galdu rotā bļodiņa ar olbaltumiem, kuriem nevar izdomāt pielietojumu (ja neskaita tā dāvāšanu kanalizācijas rūķītim).
Tā kā pēdējā laikā iemānījos maizi cept krāsnī, tās virsmu iezieķēju ar olas dzeltenumu, lai būtu daiļš spīdums. Nolēmu rīkoties ar atlikušo olas baltumu..

Nepieciešams:
1 baltums
Šķipsniņa sāls
Cukurs - 3ēd.k.
Rožūdens - 1 tējk.
Kokosriekstu skaidiņas - līdz 100g

Olbaltumam vēlams būt bez dzeltenuma un čaumalu piedevām, tas jāiesit tīrā traukā.. Tad nebūs jābaidās - sakulsies vai nē.. noteikti izdosies! Pievieno šķipsnu sāls un tad puto. Saputots olbaltums no bļodas ārā nekritīs, ja apgriezīs to otrādi. 
Tad pakāpeniski pievieno cukuru un puto tālāk līdz iegūta balta, spīdīga masa! 

"Sniedziņam" pievieno rožūdeni un labi sajauc. Tad pakāpeniski iemaisa kokosriekstu skaidiņas. Skaidiņām vajag dominēt, un sniedziņš tās saturēs kopā! 







Uz paplātes izklāj cepampapīru, uz kura, ar tējkarotīties palīdzību, izkārto kokosriekstu bumbiņas. 
Cepumiņus izkaltē 100 grādus karstā krāsniņā. Ilgāk kā stundu šim procesam nevajadzēs.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru